Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ATHENS ROCKWAVE FESTIVAL



     Πως βρεθήκαμε να παρακολουθούμε φεστιβάλ ROCK ακόμα δεν ξέρω.
     Το φεστιβάλ οργανώθηκε από την COSMOTE και προσκεκλημένοι ήταν το διάσημο (έτσι μου είπαν) στο χώρο του rock, συγκρότημα BLACK KEYS.
     Φίλοι μου, στελέχη της cosmote, μας έπεισαν να τους ακολουθήσουμε στο φεστιβάλ, αφού μάλιστα θα είμαστε και σε VIP θέσεις!!!
     Τελικά φτάσαμε στη Μαλακάσα στο Terra Vibe Park, ένα τεράστιο ανοιχτό πάρκο-ξέφωτο ανάμεσα από πεύκα στους πρόποδες της Πάρνηθας, μισή ώρα πιο μπροστά από την έναρξη του φεστιβάλ.
     Επικρατούσε το αδιαχώρητο! Τα αυτοκίνητα εκτίνονταν σε απόσταση και πέντε χιλιομέτρων από το χώρο του φεστιβάλ. Οι νεαροί το έκοβαν με τα πόδια!!      Εμείς έχοντας προσκλήσεις VIP πήγαμε στο ειδικό παρκινγκ 50 μέτρα από το χώρο.
     Για να μπεις μέσα πέρναγες από μετρικές πύλες που κατέγραφαν πόσοι είχαν περάσει. Ρώτησα από περιέργεια πόσοι είχαν μπει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η απάντηση ήταν: 32.500 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 25 χρόνια. Η εξαίρεση είμαστε βέβαια εμείς που με έκανε να αναρωτηθώ τι δουλειά είχαμε εκεί!!!
     Η μουσική rock δεν με πολυενθουσιάζει όμως με ενθουσίασε το πλήθος.

     Όταν το είδα να αλαλάζει συνεπαρμένο από τη μουσική των Black Keyes συνεπικουρούμενη από τις ακτίνες laser, των χιλιάδων watt προβολέων, των strobolights και άλλων τεχνολογικών επιτευγμάτων, ωχρίασα!!
     Μου ήρθε στο μυαλό ο Gustave Le bon και η θεωρία του για το πόσο εύκολος είναι ο έλεγχος του όχλου.
     Αρκεί μια εκκωφαντική μουσική με drums πολλών decibels και με τη βοήθεια του φωτός για να αναστατώσει και να ξεσηκώσει τις ψυχές αυτών των παιδιών και να τα μεταβάλει σε υποχείρια των εγκαλούντων. Δεν σκοπεύω να φιλοσοφήσω πάνω στο φεστιβάλ ωστόσο δεν κρύβω ότι προβληματίστηκα.
……………….
     Το σημείο από όπου παρακολουθήσαμε τη συναυλία ήταν υπερυψωμένο εκτός πλήθους με καθίσματα και service, αλλά έκανε ψοφόκρυο. 
     Τελικά δεν ήταν άσχημα! Μια ακόμα εμπειρία.
     Φύγαμε πριν αποχωρήσει το πλήθος για ευνόητους λόγους. Καθώς περνούσαμε την έξοδο ρώτησα και έμαθα ότι τα εισιτήρια κόστιζαν από 40 ως 65 Ευρώ ανάλογα με τη θέση, δηλαδή εξαιρετικά ακριβά για το θέαμα, το service και το χώρο σε αντίθεση με ανάλογες εκδηλώσεις του εξωτερικού. Τελικά, μιλάμε για μια είσπραξη της τάξης των 1.600.000€.
     Αυτά βλέπουν οι Σοιμπλε και οι Ντάισεμπλουμ και θέλουν να μας αφανίσουν!!!!